divendres, 2 d’octubre del 2015

MÚSICA EN VALENCIÀ PEL 9 D'OCTUBRE. CANÇÓ DE DANI MIQUEL. PARLA VALENCIÀ.

La pròxima festivitat que anem a celebrar a la nostra escola és el 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, festa de la nostra terra, de la nostra llengua, de les nostres tradicions i de la nostra cultura i història. 
Per això hem decidit que sone una cançó molt animosa i reivindicativa que per una part insta per taral·lejar-la i per altra banda a la nostra reflexió.
La cançó és escrita i cantada per Dani Miquel, un cantautor valencià que ell mateixa es considera un alquimista de la música. Sap tocar instruments de la nostra terra, la dolçaina o la xirimita, la viola de roda...
S'ha consolidat com un artista contundent, un fenomen musical, també un showman. Ara pot encantar-te amb un embarbussament o un joc, a més de cantar-te una cançó o et fa moure els peus com el flautista d'Hamelin. Les lletres de les cançons, moltes d'inspiració popular, i moltes de caràcter més personal, respiren la màgia natural del rondallaire i el rodamón. Les trobem amb els seus llibres amb CD de “MUSIQUERES”
Dani Miquel ha sabut crear una imatge, una icona. La barbeta de xai, les ulleres de pasta, les patilles llargues, la boina i la roba acolorida...Una persona que triomfa cantant en valencià i aconsegueix dissipar les fronteres ideològiques dels meus i dels teus. Un infant que juga, llig, viu i somia en valencià, serà un adult que estimarà el valor de continuar vivint en valencià. D'igual manera, un infant que canta i escolta música en valencià, serà un jove i un adult que també la cantarà i l'escoltarà.
Vos recomanem, que mireu el següents vídeos: el conte cantat de “La princesa ratolina” de Dani Miquel. I el Poema al sol i la lluna, de Dani Miquel i Aitana Bernabé
Ací podeu vore'ls.